Klamydia

Klamydiatest för män & kvinnor169 SEK


Testa alltid för klamydia vid oskyddat sex

Klamydiatest

Vårat Klamydiatest är ett snabbt test för att kvalitativt detektera klamydia-antigenet lokaliserat vid livmoderhalsen (kvinnligt) eller urinröret (manligt), vilket ger resultat efter 5- 10 minuter. Testet använder en antikropp som är specifikt för klamydia (klamydia trachomatis). Noggrannheten är 97,2% och dess prestanda har utvärderats i klinisk prövning.

Denna produkt är CE märkt för användning professionellt av vårdpersonal. Den är inte avsedd eller testad för hemmabruk.

Fakta om Klamydia

Klamydia är en av de allra vanligaste och snabbast spridande könssjukdomar bland ungdomar och många är drabbade utan att veta om det. Utan behandling kan klamydia leda till sterilitet hos både män och kvinnor. Det är därför viktigt att testa sig om man haft oskyddat sex. 2015 rapporterades 36000 klamydiafall i Sverige.


Hur blir man smittad?

Genom samlag utan kondom då slemhinnorna kommer i kontakt med varandra. Det gäller även vid anala samlag och oralsex. Klamydia smittar inte genom handslag, bastubänk, kläder, handdukar eller toaletter. Vid förlossning kan barnet även smittas av mamman om hon har klamydia med komplikationer som följd.


Symptom

De flesta, både män och kvinnor, som är infekterad med klamydia har inga symtom men kan ändå föra smittan vidare. Symtom, om de finns, kommer en till tre veckor efter smittan. Det vanligaste symtomet hos både män och kvinnor är att det svider när man kissar. Flytningar från urinröret, värk eller svullnad i pungen, blödningar (hos kvinnor), smärta i nedre delen av magen samt ont vid samlag är andra symptom.


Anmälningsplikt

Klamydia är en av de könssjukdomar som är anmälningspliktig enligt Smittskyddslagen. 
FRAKT FR 29 KR


1-2 dagars leveranstid inom Sverige.

Order registrerad innan 15:00 skickas samma dag.

Levereras direkt till box (företag) eller i brevlådan.

Vi levererar även till närmsta postombud - 119kr.