Herpes

  Beställ innan 15:00

så skickar vi ordern idag!

Skickas anonymt

Herpes Simplex typ 1&2


199 SEK/test

Börja med ett snabbtest - Enkelt och billigt med en hög noggrannhet

Det finns två typer av herpes simplexvirus: typ 1 (HSV-1) och typ 2 (HSV-2). Herpes simplexinfektioner är mycket vanliga. Ungefär 75 procent av den vuxna befolkningen har antikroppar mot viruset, vilket är tecken på att man har en herpes simplexinfektion. En förstagångsinfektion kan ge symtom men passerar ofta obemärkt. De flesta som bär på herpes simplexvirus är därför inte medvetna om att virus ligger vilande (latent) i de perifera känselnervernas cellkroppar (nervganglierna). Efter en första infektion kan sedan herpes simplexvirus återuppväckas (reaktiveras) och ge upphov till återkommande symtom i hud eller slemhinnor i form av blåsor. Herpes typ 1 finns oftast kring munnen (labial herpes eller läppherpes) och Herpes typ 2 oftast i underlivet (genital herpes).


Om testerna

Testerna söker efter antikropparna IgG och IgM. Immunsystemet producerar antikropparna som svar på en herpesinfektion. Testen mäter antikroppar specifika för herpes typ 1 eller typ 2. Specificitet: 98%. Sensitivitet: 98%. Denna produkt är CE märkt för användning professionellt av vårdpersonal. Den är inte avsedd eller testad för hemmabruk.


Vem ska testa sig?

Regelbunden testning är viktig för alla som är sexuellt aktiva, oavsett ålder, sexualitet eller förhållande status.

Det är bra att testa dig för könssjukdomar om du har haft oskyddat sex och har besvär, till exempel annorlunda flytningar eller att det svider när du kissar. Det är också bra att testa sig även om du inte har besvär, alla könssjukdomar märks inte.


När ska jag testa sig?

När du tidigast kan testa dig för könssjukdomar kan vara olika men oftast räcker det att det har gått en vecka sedan du hade oskyddat sex. Det är aldrig för sent att testa sig. En del könssjukdomar kan dröja flera månader och ibland till och med år från det att du fick dem tills att du märker något.


Hur sprids herpes?

Herpes simplex virus sprids via kroppsvätskor, saliv och sexuellt umgänge. HSV ger typiska så kallade herpesutslag särskilt runt mun, läppar och ansikte (munsår) men även på könsorganen. HSV har en hög smittsamhet och infekterade gravida kvinnor löper risk att överföra viruset till sitt barn vid förlossningen, särskilt om hon då har en förstagångsinfektion med genital herpes. Om den gravida kvinnan har ett herpesåterfall är risken mycket lägre.


Hjärninflammation (encefalit)

Herpes simplexencefalit är en av de allvarligaste virusinfektionerna i hjärnan. Varför virus ger encefalit är inte klarlagt. Hos en del barn som insjuknat i herpesencefalit har man kunnat påvisa ärftliga defekter i det medfödda immunförsvaret.


Användarinstruktioner

Gör så här:

  1. Rengör ditt finger med alkohol rengöringsservetten.
  2. Ta bort den runda skyddshatten på nålen och stick dig i fingertoppen och pressa fram lite blod.
  3. Sug upp 2-3 droppar blod med pipetten genom att föra pipettspetsen till blodytan. Kapillärkrafter kommer göra att blodet sugs upp i pipetten med automatik.
  4. Droppa 1 droppe blod i testkasettens brunn (S).
  5. Droppa därefter 2 droppar buffert.
  6. Vänta 10-15 minuter för att avläsa resultatet. Vänta inte längre än 15 minuter för att avläsa svaret.


Resultat

Visar ditt test positivt utslag rekomenderar vi att du uppsöker läkare för vidare utredning.


FRAKT FR 29 KR


1-2 dagars leveranstid inom Sverige.

Order registrerad innan 15:00 skickas samma dag.

Levereras direkt i brevlådan.

Vi levererar även till närmsta postombud - 119kr.NÖJDA KUNDER


"Tog med mig testet på solsemestern. Min 4 årige son fick feber och svullna halsmandlar. Jag gjorde testet och fick positivt utslag. Bara att sätta sig i bilen och åka iväg 7 mil. Antibiotika skrevs ut av doktorn och min lille kille kunde bada igen 2 dagar senare. Riktigt bra trygghet och kommer alltid ha med mig testet i fortsättningen på mina semestrar."

Niklas E


"Snabb leverans! Beställde på onsdag förmiddag och fick testet dagen efter. Bra!"

Amanda L


"Test funkade riktigt bra. Behövde bara vänta 2 minuten innan resultat kom. Snabb leverans mycket bra!"

Louiz H

Camerix AB

Bankgiro 5269-8701

Organisationsnummer: 559136-6793

Sverige